“ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΩ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ”

Από την στιγμή που έχετε πάρει την απόφαση να νοικιάσετε το ακίνητό σας για βραχυχρόνιες - μικρές διαμονές τότε έχετε ήδη κάνει τη μισή δουλειά. Αυτά που υπολείπονται όμως δεν είναι λίγα. Και τα χωρίζω ουσιαστικά σε τρείς βασικές κατηγορίες:

Η πρώτη κατηγορία αφορά εσάς τους ίδιους. Και όσο αν σας φαίνεται παράξενο τελικά εσείς οι ίδιοι ως ιδιοκτήτες αποτελείτε τον πλέον αστάθμητο παράγοντα που θα κρίνει την έκβαση του όλου εγχειρήματος της μίσθωσης του σπιτιού σας.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά την οργάνωση και διευθέτηση όλων αυτών των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν πριν ξεκινήσετε αλλά και κατά την περίοδο όπου το σπίτι θα φιλοξενεί τις “μικρές” ενοικιάσεις και τους ενοικιαστές με τους φίλους ή τις οικογένειές τους. Ας πούμε για ευκολία ότι εδώ είναι όλα τα “του σπιτιού”.

Η τρίτη κατηγορία αφορά όλα τα υπόλοιπα. Και εδώ έχει ένα σωρό πράγματα που θα πρέπει να γίνουν και εμπλέκουν και εσάς ως ιδιοκτήτες αλλά και το ίδιο το σπίτι.

Στο παρακάτω έγγραφο μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε περισσότερα πράγματα ώστε να αποκτήσετε καλύτερη αντίληψη για τις τρείς αυτές κατηγορίες. Θα βρείτε επίσης κάποια παραδείγματα από πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν σε εμένα τα τελευταία οκτώ χρόνια με πελάτες μου ιδιοκτήτες σπιτιών και πραγματικές ενοικιάσεις για να σας βάλω στο κλίμα αυτής της δουλειάς που αγαπάω πολύ και εγώ, αλλά και όσοι ιδιοκτήτες ασχολούνται με αυτή τώρα. 

Ανοίξτε/κατεβάστε το αρχείο (.pdf) κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί: